Toimintaperiaate
Edut
Asentaminen
Hoito
Tekniset tiedot
Hinnasto
Yhteystiedot
Alkuun

 

 
  

 

INCINOLETIN EDUT

KÄYTÖN HELPPOUS
Saniteettinen sisävessa kaikkialle missä 230V sähkö käytettävissä.
HELPPO ASENTAA
Vain poistoilmaputki ulos ja pistotulppa seinään.
KÄYTÖN EDUT
Ei vesiliitäntää, jätetankkia tai kemiallisia aineita eikä kompostijätteen kanssa sotkemista.
YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN
INCINOLET ei käytä vettä eikä mitään kemikaaleja. Palokaasut puhdistuvat katalysaattorissa.
INCINOLET sähköpolttokäymälän jätteenä syntyy ainoastaan harmaata tuhkaa, jonka voi käyttää vaikkapa lannoitteena puutarhassa tai hävittää muiden talousjätteiden mukana.

 

INCINOLETIN EDUT VERRATTUNA KOMPOSTIKÄYMÄLÖIHIN

  INCINOLET KOMPOSTIKÄYMÄLÄ
Puhtaus Istuinkulho pysyy puhtaana jätepussin ansiosta. Istuinkulho tahriintuu ja edellisen kävijän jätteet näkyvät pohja-aukosta useimmissa malleissa.
Hajut ja hyönteiset Hajuton, ei kärpäsiä. Katalysaattori poistaa hajut polttokaasuista. Hiljalleen maatuvaa jätettä kertyy säiliön pohjalle, mikä houkuttelee kärpäsiä ym. hyönteisiä.
Vesi Ei käytä vettä. Jotkut mallit tarvitsevat vettä kostutukseen.
Lisäaineet Lisäaineet; ei lisäaineita. Kuiviketta lisättävä muutaman käyttökerran jälkeen sekä ajoittain mikrobiologista hajoamista edistäviä aineita.
Lopullinen jäte Steriiliä tuhkaa, jota voi käyttää mm. lannoitteena kasvimaalla. Jätettä kompostoitava vähintään 6 kk, minkä jälkeen käyttö rajoittuu normaaliin viher-rakentamiseen bakteerien takia. Useissa malleissa virtsa menee erilliseen säiliöön mistä se on tyhjennettävä ja hävitettävä erikseen
Lämpötilan vaikutus toimintaan Voidaan käyttää kaikissa lämpötiloissa ja jättää pakkaseen aina -57 C asti toiminnan häiriintymättä. Komposti on pidettävä lämpimänä ja mikrobeita ruokittava säännöllisesti tai komposti kuolee, seurauksena raaka viemärijäte säiliössä ja mätäneminen hajuhaittoineen.
Energian kulutus Sähkön kulutus n. 0,5 – 1,5 kWh / käyttökerta riippuen siitä montako perättäistä käyttäjää esim. aamulla on. Sähköä kuluu vain kakkalaa käyttäessä. Sähköistetyt mallit tarvitsevat sähköä jopa silloin, kun niitä ei käytetä pitkään aikaan, koska komposti on pidettävä lämpimänä ja liika neste haihdutettava. Energiaa kuluu ympäri vuorokauden lämpövastuksen ja puhaltimen pyörittämiseen.
Kuukautussuojat Incinolet polttaa kuukautissuojat tuhkaksi muun jätteen ohessa. Ei voi laittaa kompostiin; sisältävät muovia sekä heikosti tai kokonaan maatumatonta materiaalia.